Sonya Burfitt Janneh åker skidor för första gången men är säker på att det kommer att gå bra. Foto: SVT/TT

Dags för sportlov i Stockholm – det här kan man göra

Uppdaterad
Publicerad

Det efterlängtade sportlovet är här och Stockholms län bjuder på en rad olika spännande aktiviteter för barn och unga.

Det anordnas olika workshops och evenemang för barn och unga under sportlovsveckan. Många av aktiviteterna är gratis runtom på stadens museér och i sporthallar. Här är några saker som händer under lovet.

Arkeologi och konst

Museerna bjuder in besökare till olika världar, forntida som samtida. Naturhistoriska museet som är Sveriges största museum bjuder på djur- och naturliv.

Historiska museet har Lilla arkeologiskolan där barnen får vara arkeologer för en dag. De får ta hand om och undersöka tusenåriga arkeologiska fynd som grävts upp.

För de som vill knåpa med annat anordnar Moderna museet pyssel i Verkstan. Tillsammans får barnen se på collage, måla, klippa och klistra. Antalet platser på Verkstan är begränsade och det är först till kvarn som gäller!

Ovannämnda museer har fritt inträde, men avgifter kan tillkomma beroende på material eller visningar.

Skidåkning

Trots att snön smält bort och våren tycks vara här finns det flera utomhusaktiviteter som man kan sysselsätta sig med under sportlovet, bland annat skid- och skridskoåkning.

Stockholms län har ett flertal skidbackar som med hjälp av konstsnö håller öppet för de som är sugna på det. Utrustning finns att hyra på de olika anläggningarna. Se mer från Flottsbrobacken i videon ovan.

Konstkurs i Tensta

På Tensta konsthall finns det en sportlovskurs som riktar sig till ungdomar från 15 år och uppåt i skapande. I samarbete med Beckman College of design får den som är intresserad lära sig att utveckla färdigheter inom skissande, målande och ritande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.