Kvadratmeterpriserna fortsätter att öka i länet. Foto: TT

Stockholms bostadsmarknad – tvåorna ökat mest i pris

Uppdaterad
Publicerad

Trots en trögare bostadsmarknad så ökar bostadspriserna i länet och det är framförallt kvadratmeterpriserna för tvåor som ökat mest procentuellt under en femårsperiod.

Under de senaste fem åren har kvadratmeterpriset för tvåor i Stockholms län ökat med 48 procent, det visar ny kartläggning från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. År 2012 var kvadratmeterpriset för en tvåa i Stockholms län 39 069 kronor, fem år senare var kvadratmeterpriset 57 828 kronor.   

– Gynnsamt ränteläge, bostadsbrist och en jämförelsevis låg prisnivå gör att vi fått dessa kraftiga prisökningar de senaste fem åren. Efterfrågan har generellt blivit än starkare på mindre lägenheter, eftersom skuldkvotstak och amorteringskrav bidrar till att många köpare därmed tvingas gå ner i antal kvadratmeter när de ska byta bostad, säger Marcus Svanberg vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i ett pressmedelande.

Även kvadratmeterpriset för Stockholms ettor och treor har ökat med 45 procent under de senaste fem åren.

Kvadratmeterpriserna fortsätter att öka i länet. Foto: TT arkivbild

Den största prisökningen har Blekinge län där kvadratmeterpriset för en etta har stigit med 175 procent under den gångna femårsperioden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.