Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård (S) om våldsdåden och vad de ska göra för att stoppa rekryteringen till gängen. Foto: Malin Benett Klarin, SVT

Stockholms finansborgarråd om våldsdåden

Uppdaterad
Publicerad

Under ett dygn skedde två dödsskjutningar i Stockholms län. Den ena under onsdagskvällen strax intill barn och ungas fotbollsträning på Mälarhöjdens IP i Stockholms stad.

– Det fruktansvärda har inträffat och mina tankar går till de anhöriga, säger finansborgarrådet Karin Wanngård (S).

Våldsvågen skördar allt fler offer. Under september månad har elva personer skjutits ihjäl i Sverige. Och i ett sprängattentat dödades en ung kvinna.

 ”Så länge det finns unga 13-, 14- och 15-åringar som säger att de är beredda att mörda för att komma in i de här gängen, så kommer det att ta tid”, det sa rikspolischef Anders Thornberg under en presskonferens på fredagen.

Hör Stockholms stads finansborgarråd, Karin Wanngård (S), om våldsdåden och vad de ska göra för att stoppa rekryteringen till gängen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet