Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon följer du med in i det nya musikhuset ”The Node” som ligger under fontänen vid Sergels torg – och hör hur många som anmält intresse för att hyra replokal eller studio. Foto: Ann Sehlin/SVT

Stockholms nya musikhus ”The Node” med inspelningsstudior och replokaler invigt vid Sergels torg

Publicerad

För att framtidens svenska musikunder ska lyckas behövs replokaler, vilket det länge varit ont om i Stockholm. Nu öppnar ”The Node” – ett nytt musikhus där band och artister får ta plats mitt i centrum.

Det stora intresset redan innan öppningen visar på behovet av replokaler i Stockholm menar grundarna bakom The Node, vilket även kulturborgarrådet Torun Boucher (V) håller med om.

– Det finns ett jättestort behov för kultur i Stockholm överhuvudtaget men framförallt mindre scener, studior och replokaler för artister som inte är så stora än eller som är lite udda och smalare i sin musik.

Hör i videon ovan om hur The Node kommer bidra till framtidens svenska musikunder.

MUSIKHUS THE NODE

På de 2 400 kvadratmeter stora lokalerna i Ellipsen på Sergels torg ryms 15 inspelningsstudios, ett antal replokaler, mötesrum och scen.

Bakom satsningen står bland annat SKAP, Sveriges kompositörer och textförfattare, Avicii Music samt Stockholms stad som är med och finansierar.

Musiker och band som vill använda sig av replokaler och studios på de tre våningsplanen får betala en fast månadskostnad beroende på många timmar de vill ha tillgång till lokalerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.