Konstnären Björn Wessman är aktuell med en utställningen ”En målares väg” på Waldemarsudde. Här en del av målningen ”Våris” som skildrar Stockholms skärgård. Foto: Inger Breitholtz/ Lars Engelhardt

Stockholms skärgård glöder i färgstarkt måleri

Publicerad

Det är landskapet, naturen och växtligheten som dominerar Björn Wessmans måleri. Konstnären är numera stockholmare och just Stockholms skärgård är ett återkommande motiv. Det här kan man se i en ny stor utställning på Waldemarsudde.

Utställningen ”En målares väg” på Prins Eugens Waldemarsudde visar verk från tidigt åttiotal till nutid och flertalet av Wessmans målningar har inte visats tidigare.

Utställningen är en färgstark resa genom Björn Wessmans rika konstnärskap. Resan tar oss inte bara till Stockholms skärgård utan också till Frankrike, Nya Guinea, Norrland och Wessmans egna trädgård.

Hör Björn Wessman berätta om hur han jobbar med sitt måleri i klippet ovan!

Konstnär Björn Wessman

Visa

Björn Wessman föddes 1949 i Hässleholm. År 1974 sökte han in till Gerlesborgsskolan, innan han 1976 påbörjade sina studier på Kungliga konsthögskolan för bland andra Olle Kåks och Peter Dahl.

På det tidiga 1980-talet kom Wessman att ställa ut på bland annat Svenska bilder och Galleri Engström. Därefter har antalet utställningar varit många på gallerier, konsthallar och museer runtom i Sverige och utomlands.

Wessman är representerad i ett flertal museisamlingar, däribland Moderna Museet, Göteborgs konstmuseum, Malmö Konstmuseum, Bildmuseet i Umeå och Norrköpings konstmuseum.

Offentliga utsmyckningar av Wessman kan beskådas i bland annat Regionsjukhuset i Malmö, Tomteboda postterminal och i Sahlénhuset i Stockholm.

Källa: Waldemarsudde 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer