Det är halt och besvärligt att ta sig fram på många trottoarer. Foto: SVT

Stockholms stad får kritik för bristande halkbekämpning

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan tog Trafikkontoret emot över 1 600 klagomål om bristande halkbekämpning. I videon kan du höra hur halkan upplevts av några stockholmare.

I Stockholm kom över 1 600 klagomål på halkan in under förra veckan. Det kan jämföras med nyårsveckan, då det var strax över 100 klagomål på halka.

Jack Schierbeck, som är kommunikatör på trafikkontoret i Stockholms stad, förklarar att den svåra halkan på så gott som alla gator varit svår att undvika.

”Eftersom vatten inte går att ploga undan på samma sätt som snö, går det inte att helt undvika halka när vädret är såsom det nu varit”, skriver han i ett mejl till TT.

Trafikkontoret meddelar att de jobbar dygnet runt med att sanda och salta stadens gång-, cykel- och vägbanor för att minimera halkan som uppstår.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.