Tvisten tog sin början 2018 när staden förbjöd appens återvinningstjänst. Nu hamnar förbudet på tippen. Foto: TT

Stockholms stad stoppade sop-app – vill lansera egen

Publicerad

Först stoppade Stockholms stad den populära appen Tiptapp, som hjälpt stockholmare att bli av med sina sopor. Nu vill Stockholms stad kopiera konceptet och lansera en egen sop-app, rapporterar DN.

Appen Tiptapp har förmedlat kontakt mellan personer som vill få sina sopor körda till en återvinningsstation. De har även kontakt med personer som kan tänka sig att köra soporna mot en avgift. Tiptapp tar sedan tio procent i provision. Men det strider mot lagen, menar miljöförvaltningen i Stockholms stad och förbjöd tjänsten.

Vill erbjuda en liknande app

Nu under hösten startar stadens bolag Stockholms Vatten och avfall, Svoa, en ny upphandling där hämtning av avfall hos privatpersoner ska ingå, och verksamheten ska starta i april 2019, skriver DN. Staden har också inspirerats av Tiptapps app.

– Vi vill erbjuda våra kunder en app liknande Tiptapps, den är bra för att den är så enkel. Vi vill ta fram en enkel applikation med tjänster för stockholmarna som kan vara klar under 2019, säger Peter Nyström, enhetschef för återvinningscentralerna, till tidningen.

Enligt Tiptapps medgrundare och marknadschef David Höök kommer företaget att överklaga stadens förbud mot att använda appen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer