Finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) vill få världsledande forskning från MIT i USA att komma till KTH i Stockholm. Foto: TT/KTH

Stockholms stad vill locka internationellt universitet med mark och pengar

Uppdaterad
Publicerad

Sedan en tid tillbaka samtalar KTH och regeringen med det världsberömda amerikanska universitetet, MIT. Man vill få till en filial eller ett college i Stockholm. Och nu går Stockholms stad in i satsningen för att på alla sätt locka världsledande forskning till Stockholm.

Det är finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) som nu gärna vill se ett större forskningsutbyte mellan det amerikanska universitetet Massachusetts Institute of Technology (MIT) och KTH.

Hör henne berätta om hur detta ska gå till i klippet ovan!

Massachusetts Institute of Technology, också känt som MIT, är ett amerikanskt privatägt universitet och forskningsinstitut beläget i Cambridge i Massachusetts. Institutionen ligger i närheten av Harvard University, som också ligger i Cambridge.

MIT är framstående inom sina sex verksamhetsområden arkitektur, ingenjörsvetenskap, humaniora, konst, samhällsvetenskap och medicin. Ett stort antal nobelpristagare kommer från MIT .

Källa: Wikipedia

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer