Enligt studenterna har Christianson spridit kontroversiella uppgifter från Kevinfallet i undervisningen. Foto: TT

Stockholms universitet ställer in kurs med Sven Å Christianson

Uppdaterad
Publicerad

En kurs i rättspsykologi på Stockholms universitet ställs in efter kritik mot kursansvarig Sven Å Christianson. Beslutet fattas efter att en student kommit in med kritiken.

Kritiken som först kom via mejl, riktades mot Sven Å Christiansons undervisning. Frågan har senare utretts innan torsdagens besked om att man ställer in kursen.

— När vi fick kännedom om den kritik som inkommit mot undervisningen valde vi att omgående utreda frågan. Initialt fördes bland annat samtal med den berörda studenten samt med kursansvarig, säger Håkan Fischer, prefekt på psykologiska institutionen i ett pressmeddelande.

”Kräver större utrymme än en kommentar”

Universitetet poängterar att kursen inte ställs in på grund av den debatt som pågår om Sven Å Christianson offentligt, utan för händelser inom hans tjänstgöring på psykologiska institutionen.

– Påståendena och prefekten Håkan Fischers hantering av två studenters klagomål är av den arten att det kräver ett större utrymme än en kommentar, skriver Sven Å Christianson i ett sms till SVT Nyheter Stockholm.

På SVT play har nu dokumentären Kvinnan bakom Thomas Quick återpublicerats där Sven Å Christianson har en framträdande roll.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sven Å Christianson kommenterar sin inblandning i Kevinfallet. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer