Enligt studenterna har Christianson spridit kontroversiella uppgifter från Kevinfallet i undervisningen. Foto: TT

Universitetet försöker stoppa kontroversiell professors kurs

Uppdaterad
Publicerad
Efter kritik från studenter på Stockholms universitets psykologiska institutionen försöker universitet nu stoppa psykologiprofessorn Sven Å Christiansons undervisning. Enligt studenterna har Christianson spridit kontroversiella uppgifter från Kevinfallet i undervisningen.

Psykologiprofessorn Sven Å Christianson har använts som expert i flera uppmärksammade rättsfall, bland annat fallet gällande Thomas Quick, men också det om det så kallade Kevinfallet. Bland annat hans kontroversiella metoder om bortträngda minnen har fått kritik, liksom hur förhör med barn har gjorts.

Nu vill Stockholms universitet stoppa den kurs i rättspsykologi som Sven Å Christianson håller efter att studenter ifrågasatt innehållet och objektiviteten i kursen, skriver DN. Enligt studenter ska Christianson ha lämnat ut konfidentiell information från Kevinfallet.

Som en följd av kritiken vill psykologiska institutionen nu ställa in kursen i rättspsykologi.

Christianson: Alltid fått bästa tänkbara utvärderingar

Sven Å Christianson skriver i ett sms till SVT att han är förvånad över att DN fått reda på att kursen i rättspsykologi ska ställas in innan han själv blivit underrättad om det.

”Särskilt med tanke på att det är en av de absolut populäraste kurserna och som alltid fått bästa tänkbara utvärderingar, även senaste kursen”, skriver Sven Å Christianson, som vill få information om prefektens avsikter med kursen innan han kommenterar kritiken närmare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer