Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Antalet företag som behöver nyanställa personal har ökat kraftigt under andra kvartalet i år. I videon hör du inom vilka branscher efterfrågan är störst. Foto: SVT Design

Stockholmsekonomin stark igen efter pandeminedgången

Uppdaterad
Publicerad

Efter att många företag gått på knäna under pandemin har nu situationen blivit den omvända. Mer än vart fjärde företag i Stockholms län behöver anställa mer personal – och många branscher har svårt att hitta arbetskraft nu när ekonomin i Stockholmsregionen vänder uppåt igen.

Enligt Stockholms handelskammares kvartalsrapport ”Stockholmsbaromentern” växer nu länets ekonomi kraftigt.

Tydligast är uppgången i Stockholm, Solna och Sundbyberg, medan återhämtningen är något svagare i mindre centrala områden som till exempel Södertälje, Nykvarn och Norrtälje.

Under det andra kvartalet i år uppgav 26 procent av de tillfrågade företagen att de hade personalbrist. Men trots alla varsel har många svårt att hitta arbetskraft, vilket kan hämma den ekonomiska tillväxten.

I videon kan du höra inom vilka branscher efterfrågan på arbetskraft är som störst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.