• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Norrtälje i Stockholms län. Det brinner i en butiksbyggnad på Estunavägen i Norrtälje. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm. Läs mer

Karin Wanngård (S) har jobbat för ett OS i Stockholms sedan 90-talet och är nu på plats i Lausanne. Foto: TT

Stockholmspolitiker på plats i Lausanne inför OS-omröstningen

Publicerad

Ikväll kommer beskedet om Stockholm får vinter-OS 2026. På plats i Lausanne i spänd väntan på resultatet befinner sig också tre Stockholmspolitiker. En av dem är Karin Wanngård (S) som har jobbat för ett OS i Stockholm sedan 90-talet.

Före detta finansborgarrådet Karin Wanngård (S) är en av tre Stockholmspolitiker som blivit inbjuden av SOK och kom till Lausanne i går kväll, och hon är mycket entusiastisk.

– Det känns nervöst, kul att vara på plats, att verkligen vara med. För mig har det varit en väldigt lång resa, jag är ju en stor entusiast inför det här, säger Karin Wanngård.

En riktig OS-veteran

Karin Wanngård har arbetat länge för ett OS i Stockholm, hon var med redan och försökte få sommar-OS 2004 till Stockholm, något som röstades ner 1997. Nu hoppas hon det ska gå bättre.

– Jag tror vi har goda möjligheter, vi levererar ju ett helt nytt koncept som IOK efterfrågat, med hållbarhet. Jag förväntar mig att IOK är mogna för det de beställt. Jag tror vi har goda chanser.

Det tror ju italienarna också.

– Det gör de säkert, svarar Karin Wanngård med ett stor skratt, men jag tror våra möjligheter är bättre.

Hur är stämningen i den svenska delegationen?

– Stämningen är väldigt god, delegationen är på topp . Alla är naturligtvis lite nervösa med förväntan, men hoppet är i topp.

På plats i Lausanne är även Stockholms nuvarande finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M) och Jonas Naddebo (C), vikarierande idrottsborgarråd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer