Det var glad stämning på Fleminggatan vid femtiden på kvällen. Foto: Stefan Bokström SVT

Stökigt och fullproppat när Ajax-fansen laddar upp

Uppdaterad
Publicerad

På Fleminggatan där Ajax-fansen samlades var både öl- och ljudnivån högre än hos Manchestersupportrarna.

Ajax-fansen har samlats vid Fleminggatan, och där är fullproppat och högljutt och man har tänt bengaliska eldar på gatan, rapporterar SVT Nyheters team på plats.

– Här är folk mer spända och uppjagade, de har druckit mer öl och har högre musik än hos Manchester United och det är mer av partystämning, säger SVT:s Pia Heick.

Ajaxsupportern Marcel Holslag från Amsterdam säger att det varit väldigt vänskapligt hela dagen mellan de två lagens fans.

”Det var perfekt”

– Det känns väldigt bra att vara i Stockholm, säger Marcel Holslag. Vi var i Gamla Stan i morse och mellan Manchester-supportrar och Ajax-fans var allt perfekt. Alla satt på uteserveringar och drack kaffe tillsammans, det var perfekt och väldigt vänskapligt.

Marcel Holslag från Amsterdam tror det blir en perfekt dag. Foto: SVT

Marcel Holslag har tänkt på terrordådet som skedde under Ariana Grandes konsert i Manchester häromdagen, hans egen dotter såg samma artist för bara två veckor sedan när hon spelade i Amsterdam.

– Oh ja, vi pratade om det i bilen, det är hemskt. Med tanke på all öl så hoppas jag att alla klarar av den tysta minut som ska inleda matchen, säger Marcel Holslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.