Foto: SVT

Stökigt vid fotbollsderby mellan Djurgården och AIK

Uppdaterad
Publicerad

Polisen tvingades i samband med derbyt mellan Djurgården och AIK avlägsna ett 50-tal personer från olika platser. Två personer greps i samband med våldsamma upplopp.

Årets sista fotbollsderby är avslutat. Det blev mållöst mellan Djurgården och AIK.

Men det blev stökigt både före och efter matchen och polisen fick ingripa mot flera ordningsstörningar i närheten av arenan.

Inför matchen intog tusentals AIK-supportrar Götgatan och det blev stundtals stökigt under marschen mot fotbollsarenan.

Åtta personer avlägsnades från Slakthusområdet för att hindra konfrontationer med andra grupperingar, uppger polisen.

Portad från arenan

Strax innan matchstart avlägsnades ytterligare 45 personer bort från arenan efter ett våldsamt upplopp. I samband med den händelsen greps också en person misstänkt för brott mot lagen om explosiva och brandfarliga varor, eftersom personen hade pyroteknik på sig. Han fick också tillträdesförbud till arenan i åtta månader.

Polisen är dock nöjd med dagens insats.

– Det har varit relativt få ingripanden men samtidigt inslag som inte är acceptabla. Vi har både inför och under match haft en bra samverkan med ansvarig arrangör där vi haft gemensamma mål i arbetet, säger Peter Nylind, kommenderingschef för polisens insats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.