Krock med fågel orsakar problem Foto: TT

Arlanda express krockade med fågel – rev ner kontaktledning

Uppdaterad
Publicerad

Arlanda express krockade med en stor fågel i Rotebro som i sin tur slungades iväg och rev ner en kontaktledning. Problemen orsakar störningar i tågtrafiken.

Detta påverkar fjärr- och regionaltåg på sträckan Uppsala-Märsta/Arlanda-Stockholm. SL:s pendeltåg på linje 40 och 41 Uppsala/Märsta-Tumba/Södertälje C samt Arlanda Express mellan Stockholm C-Arlanda.

– Arlanda Express går ju väldigt snabbt så fågeln studsade med stor kraft på kontaktledningen som revs ner, säger Josefine Gröndahl, vid Trafikverkets presstjänst.

Händelsen inträffade under tisdagsmorgonen. Just nu trafikeras bara två av fyra spår.

Störningar fram till onsdagen

– Man kommer behöva jobba hela natten med det här. Det innebär att vi har tvåspårsdrift fram till klockan 06.00 imorgon bitti, det blir stora störningar i vår trafik, säger Jesper Pettersson, pressansvarig på SL.

Enligt Trafikverket går pendeltåg, fjärrtåg och regionaltåg med reducerad trafik.

– Vi har haft reparatör på plats som har gjort en bedömning av situationen. Vi har bestämt att åtgärda problemen under natten för att störa trafiken så lite som möjligt, säger Josefine Gröndahl på Trafikverket.

En nedriven kontaktledning i höjd med Rotebro ligger bakom stoppet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.