Stopp i pendeltågstrafiken – resenärer evakuerade själva

Publicerad

Under torsdagskvällen har pendeltågstrafiken drabbats av två elfel. Ett vid Älvsjö och ett mellan Skogås och Handen. Elfelet vid Älvsjö ska vara löst, enligt SL, men mellan Skogås och Handen trafikerar ersättningsbussar.

Felet uppstod strax efter klockan 16.00 i dag och vad som har orsakat felet är okänt. Personal ska vara på plats för att undersöka felet. Enligt Trafikverket har resenärer på ett pendeltåg mot Nynäshamn spontanevakuerat på egen hand i närheten av Älvsjö.

– De har brutit sig ut ur tåget. Vi förstår att det är jobbigt att sitta fast på ett tåg. Men det är fullkomligt livsfarligt och förbjudet att själv evakuera. Det ligger 16 000 volt på spåret och det kan komma ett tåg på ett annat spår, säger Josefin Gröndahl, presskommunikatör vid Trafikverket.

Resenärerna hade själva gått på spårområdet och tagit sig till närliggande plattform. Hur många det rör sig om är oklart.

Den brandrök som syns i närheten av pendeltåget kommer från någonstans i närheten av Älvsjömässan och har ingenting med elfelet att göra.

Vid 17.15 ska pendeltågstrafiken vid Älvsjö vara igång igen men med fördröjningar på grund av det tidigare elfelet och det pågående elfelet mellan Skogås och Handen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer