Många resenärer är strandade på Stockholms centralstation. Foto: Rebecca Randhawa Bergmark/SVT

Förseningar efter tågstopp i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Ett totalstopp i tågtrafiken genom Stockholm ställde till det på lördagen, med försenade tåg och besvikna resenärer som följd.

Stoppet berodde på en brand i en elcentral i närheten av Älvsjö, söder om Stockholm, och det påverkade tågtrafiken söderut kraftigt. Norrut avgick ett fåtal tåg.

Felet uppstod strax före lunch på lördagen och det skulle dröja till 14-tiden på eftermiddagen innan SJ kunde lämna det positiva beskedet att tågen snart skulle börja gå som vanligt igen.

– Vi har fått ok att köra, men tåg står på fel ställen och personal är på fel ställen, så det blir en liten startsträcka innan man kan köra fullt ut igen, säger Lina Edström vid SJ.

Följdförseningar väntade efter elfelet och hon uppmanade alla resenärer att ha koll på sina tågavgångar. Även om det informerats om en preliminär avgångstid så skulle den kunna tidigareläggas.

– Vi vill ju så klart köra respektive tåg så tidigt som möjligt, säger hon.

Många resenärer är strandade på Stockholms centralstation. Foto: Rebecca Randhawa Bergmark/SVT

Tåg leddes tidigare om via Västerås och Eskilstuna. Och alla resenärer som via SL kunde ta sig förbi de stationer där tågen inte kunde ta sig fram kunde resa gratis mot att man visade upp en giltig SJ-biljett.

Foto: SVT

”Väntat på tok för länge”

Många resenärer var strandade på Stockholms centralstation.

– Jag har väntat på tok för länge... Jag ska bara försöka ta mig norrut, men det går inget vidare, säger Tobias Sjölin i vänthallen på Stockholms centralstation.

– Det känns nästan som att problemen är mer regel än undantag. Jag är inte ens förvånad längre, säger han.

Samtidigt drabbade elfelet även pendeltåget.

Genom innerstan gick inga pendeltåg från 11-tiden fram till 15.10. Pendeltågstrafiken kom efter det i gång igen, men följdförseningar väntade även här.

Resenärer som väntar på Centralstationen. Flera tåg påverkas. Foto: Rebecca Randhawa Bergmark/SVT

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.