Trafikverket spår att det blir stora förseningar under resten av kvällen. Foto: TT

Två av fyra spår i gång efter tågstoppet

Uppdaterad
Publicerad

En nedriven kontaktledning orsakade ett utdraget tågstopp norr om Stockholm på onsdagen. Sedan 21.30 är två av fyra spår i gång igen på sträckan, men först under torsdag eftermiddag ska alla spår kunna öppnas för trafik.

Vid 15.30 på onsdagen stannade tågtrafiken norr om Stockholm då en kontaktledning revs ned och orsakade en brand. Fyra tåg blev stillastående och utrymdes under totalstoppet, som varade i hela sex timmar. Först vid 21.30 kunde två spår öppna igen.

– Det var 100 meter kontaktledning som revs ned, vilket bidrog till att det blev problem med strömmen och vi fick en massa signalfel som måste åtgärdas, säger Beisi Sundin, presskommunikatör vid Trafikverket.

Förseningar in på torsdagen

Stoppet drabbade både fjärrtåg, regionaltåg, pendeltåg och Arlanda express. På torsdag eftermiddag ska samtliga fyra spår vara öppna för trafik, enligt Trafikverkets prognos. Resenärer får alltså räkna med förseningar in på torsdagen.

Vad som orsakade skadan på kontaktledningen är okänt och ska nu utredas.

Kolla din avgång på SJ:s trafiksida

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer