Två till sjukhus efter olyckshändelse i tunnelbanan

Uppdaterad
Publicerad

En olyckshändelse vid Odenplans tunnelbanestation orsakade totalt stopp på gröna linjen. Trafiken är åter igång, men två personer har förts till sjukhus.

– Det är en person som träffats av tåget, personen låg inte på spåret utan på perrongen när vi kom till platsen. Eventuellt har personen slagit i ytterligare en annan resenär, säger Tobias Åkesson, presstalesperson räddningstjänsten.

Tunnelbanestationen Odenplan behövde utrymmas på grund av en olyckshändelse vilket påverkar hela gröna linjen. Efter tidigare stopp är trafiken åter igång med oregelbundna avgångar längs linje 17, 18 och 19 mellan Slussen och Thorildsplan.

– Tunnelbanetrafiken är igång igen med oregelbunden trafik efter tidigare stopp på grund av olyckshändelse, säger Helene Jakobsson, presstalesperson SL.

Många resenärer påverkas

Med anledning av Taylor Swift konserten på Friends Arena i Solna och fotbollsderbyt mellan Hammarby-AIK på Tele2 arena är det högt tryck på tunnelbanetrafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.