Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när röken väller ut ur garaget i klippet. Foto: Blåljusbilder

Stor garagebrand i Vårberg

Uppdaterad
Publicerad

Fler än 60 bilar har skadats i samband med en brand i ett parkeringsgarage i Vårberg i södra Stockholm.

– Det är en ganska omfattande brand, sa Håkan Eriksson vid räddningstjänsten när insatsen pågick.

Strax efter midnatt inkom larm om brand i ett parkeringsgarage i ett boendeområde. Enheter från flera brandstationer var på plats och arbetade med släckningsarbetet under natten.

– Man började bryta insatsen vid klockan tre. Branden är släckt. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning och händelsen rubriceras som mordbrand eftersom det orsakades så pass stor skada, säger polisens vakthavande befäl tidigt på måndagen.

Det finns inga uppgifter om skadade personer. Däremot har över 60 bilar skadats i branden, skriver polisen. En förundersökning gällande mordbrand är inledd.

Initialt fanns uppgifter om att polis hade evakuerat boende i närheten, men enligt befälet ska personerna ha lämnat sina hem på eget bevåg.

Avspärrningarna var under måndagen kvar i avvaktan på en teknisk undersökning, eftersom räddningstjänsten konstaterat att det finns rasrisk av byggnaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.