Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En våldsam brand utbröt under måndagskvällen i ett radhus i Alby. Hela längan fick brinna ned till grunden. Foto: Blåljusbilder

Brand i radhuslänga i Alby

Uppdaterad
Publicerad

På måndagskvällen började det brinna i en radhuslänga i Alby i södra Stockholm. Längan, som bestod av fem radhus, gick inte att rädda utan fick brinna ner till grunden. Ingen människa skadadesbranden.

När Södertörns brandförsvar anlände till platsen vid 20-tiden på måndagskvällen brann det i alla fem radhus i längan. Räddningstjänsten stannade kvar under kvällen för att låta byggnaden helt brinna ner.

– Vi börjar trappa ned vår insats, men kommer att vara kvar på plats under stora delar av natten. Man har försökt rädda så mycket man kan av de boendes lösöre och kontrollera spridningsrisken. Nu finns ingen sådan risk för spridning, sa Anna Larsson pressansvarig på Räddningstjänsten Södertörn till SVT på måndagskvällen.

Polis på plats hjälpte till med att evakuera boende samt med att sätta upp avspärrningar runt brandplatsen. Ingen människa skadades i samband med branden.

Botkyrka kommun bistod med övernattning i förskola

I samband med att branden bröt ut öppnade Botkyrka kommun upp förskolan Tranan som tillfällig evakueringsplats för boende som behöver tak över huvudet.

Branden utreds som allmänfarlig vårdslöshet, något som kan komma att ändras, enligt Carina Skagerlind, presstalesperson på polisen.

– Vi hör personer på plats. Men i första hand är det räddningsarbete som gäller. Vi har uppgifter om att en person andats in brandrök och ses om, säger Skagerlind till SVT.

På tisdagsmorgonen var räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen.

–Det ryker fortfarande från den nerbrunna radhuskonstruktionen och vi kommer övervaka platsen under förmiddagen, säger vakthavande befäl Ludwig Tejler Rättningstjänsten Södertörn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.