Fyra personer ska ha kommit i kontakt med den försändelse som misstänks innehålla ett farligt ämne. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Stor insats i centrala Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagsförmiddagen ryckte räddningstjänst och polis ut till Stadshagen i centrala Stockholm för att kontrollera ett misstänkt farligt ämne i en försändelse som kommit till Region Stockholm.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en medarbetare på Region Stockholm ha öppnat ett brev med pulver i.

– Räddningstjänsten gör just nu en analys av en försändelse som kommit till Region Stockholm och vi inväntar svar på den, säger Michelle Marscher, pressansvarig Region Stockholm, på förmiddagen.

Analysen klar: Inga farliga ämnen

Enligt Region Stockholm har fyra personer kommit i kontakt med försändelsen, men ingen av dem ska ha uppvisat symptom. De fyra personerna erbjuds krisstöd.

– Försändelsen tas om hand enligt Region Stockholms säkerhetsrutiner. Räddningstjänst är på plats och arbetar med att analysera innehållet enligt gällande rutiner, säger Rickard Sundbom, administrativ direktör inom Region Stockholm.

På tisdagseftermiddagen gick regionen ut med att inga farliga ämnen kunde påträffas i analysen.

Utreds som olaga hot mot grupp

Polisen var på plats och bistod räddningstjänsten, men vill inte kommentera vad för misstänkt farligt ämne det rörde sig om. Polisen bedömde att det inte skulle råda någon fara för allmänheten.

En förundersökning om olaga hot mot grupp har inletts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.