Skott mot lägenhet i Märsta – ”Otroligt att ingen skadades”

Uppdaterad
Publicerad

En lägenhet i Valsta i Märsta besköts med flera skott under natten mot måndag. I lägenheten befann sig flera personer, men ingen ska ha skadats.

När polisen kom till platsen hittades flera skotthål där en del gått rakt igenom väggarna in i lägenheten där flera personer befann sig.

– Ingen blev skadad vilket är helt otroligt med tanke på skotthålen som hittades, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök och en stor insats pågår i området med hundpatruller, helikopter och piketpolis.

– Ingen är ännu frihetsberövad i ärendet och vi håller just nu på och fastställer vilken typ av vapen som använts. Brottsplatsen samt bedömd plats för skjutning är avspärrade i väntan på att kriminaltekniker och specialsökhundar ska inleda en brottsplatsundersökning och vi förhör vittnen och går igenom övervakningsfilm, säger Ola Österling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.