Polisinsatsen i Kista efter skottlossningen. Ett stort område spärrades av under natten mot söndagen. Foto: Brottsplats Sthlm

Man skjuten till döds – träffades av flera skott i Kista

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern sköts ihjäl med flera skott i ett bostadsområde i Kista i nordvästra Stockholm natten till söndag. Enligt källor till SVT Nyheter finns det uppgifter som tyder på att skjutningen är kopplad till den gängrelaterade miljön.

Larmet kom till polisen klockan 02.43 under natten mot söndagen. En man hade då träffats av flera skott intill ett bostadskvarter i Kista i nordvästra Stockholm. Han avled på platsen. Polisen söker nu en eller flera män, misstänkta för skjutningen.

– Man har gjort någon form av konfrontation med målsäganden och skjutit honom utomhus och därefter lämnat området, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen till TT.

Övervakningsfilmer ska granskas

Enligt polisen finns det flera vittnen till skottlossningen som hörts under natten. Dessutom finns det flera övervakningskameror i området och polisen hoppas att där kunna hitta bilder på gärningsmännen.

– Vi analyserar det material som finns och fortsätter göra det, det är ett omfattande material att gå igenom, säger Ola Österling till SVT.

Polisen har ingen gripen och inte heller någon misstänkt för skottlossningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.