Polisen har spärrat av efter skottlossningen. Foto: Claus Meyer/TT

Två män skadade efter skottlossning i Nacka

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades skadad i en bostad och en annan i en bil efter en skottlossning i Nacka utanför Stockholm på söndagskvällen. Flera personer togs in till förhör men under måndagsförmiddagen var ännu ingen gripen. Klockan 13 håller polisen en pressträff med anledning av ”den senaste tidens våldsdåd”.

Flera personer ringde och larmade polisen om en skottlossning i Sickla i Nacka, strax före klockan 21 på söndagskvällen. En bostad hade beskjutits och på platsen hittades en skadad man. Ytterligare en man hittades i en bil.

– De hittades på två olika platser i Nacka, men jag vill inte gå in närmare på exakt var. De har förts till sjukhus i ambulans, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

Vid 11-tiden på måndagen var skadeläget på de två personerna fortfarande oklart.

– Det är i alla fall så allvarligt att båda är kvar på sjukhus, säger Ola Österling på Stockholmspolisens regionledningscentral vid 10.30-tiden på måndagen.

Enligt Ola Österling har utredarna jobbat hårt hela natten.

– Det handlar bland annat om att försöka få fram en motivbild, och försöka se om det finns kopplingar till kriminella nätverk, säger Ola Österling.

Tre förhörda

Tre personer hämtades till förhör och en förundersökning om försök till mord har inletts.

– Personerna har släppts och vi kommer fortsätta med förhör och dörrknackning under måndagsmorgonen, säger Carina Skagerlind.

På måndagsförmiddagen var fortfarande ingen gripen.

Vet man vad det här kan handla om?

– Det är farligt att spekulera om, i det här läget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.