Polisen är på plats med flera patruller i Rinkeby och utreder ett grovt brott Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Man död efter skjutning i Rinkeby

Uppdaterad
Publicerad

En man har dött efter att ha skjutits utomhus i Rinkeby i nordvästra Stockholm. Under natten har en stor insats pågått där polisen söker efter en eller flera gärningspersoner.

– Vi håller förhör och kontrollerar personer, men ingen är gripen än, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen vid 01.30-tiden.

Vid 23-tiden på måndagen larmades polis till Rinkeby efter uppgifter om smällar i ett bostadsområde. Även ambulanshelikopter skickades till platsen. Vårdpersonal utförde livräddande åtgärder på plats och mannen fördes till sjukhus med ambulans.

– Vi har ett stort antal resurser på plats och har fått in en del vittnesuppgifter. Utifrån den information vi har kontrollerar vi personer och håller förhör, sa Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen under natten till tisdag.

Vid lunchtid på tisdagen meddelade polisen att mannen hade dött av sina skador och en utredning om misstänkt mord har inletts. Det är den sjätte dödsskjutningen i Järvaområdet under 2021.

Enligt uppgifter till SVT ska mannen ha koppling till ett kriminellt nätverk.

Ingen gripen

En teknisk undersökning har genomförts på brottsplatsen och enligt polisen finns en stor mängd utredningsmaterial som ska analyseras.

På tisdagseftermiddagen var fortfarande ingen frihetsberövad.

Vet du mer? Tipsa SVT:s reporter: diamant.salihu@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.