Man död efter skottlossning i Skarpnäck

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern sköts i Skarpnäck i södra Stockholm under söndagskvällen och avled senare på sjukhus. Flera personer ska ha setts springa från platsen, och skott ska ha hörts i området.

Strax innan klockan 18.30 på söndagen fick polisen larm om att en skadad person påträffats i närheten av ett torg i Skarpnäck.

– När vi kom till platsen hittade vi en man som låg ner, och livräddande åtgärder påbörjades. Han fördes till sjukhus med ambulans, berättade Towe Hägg, presstalesperson vid polisregion Stockholm.

Skottljud hördes i Skarpnäck

Flera personer ska ha setts springa från platsen samtidigt som ljudet av skott hördes i området, skriver polisen på sin hemsida. Ingen person är i nuläget gripen.

Under söndagskvällen startades en omfattande polisinsats i sökandet på misstänkta gärningsmän med bland annat annat områdespoliser, helikopter, utredare och hundpatruller.

Ett större område, där den skottskadade mannen hittades, spärrades av för en teknisk undersökning.

– Vi arbetar med att ta reda på vad som hänt. Vi arbetar med tekniker, informationsinhämtning, söker spår och knackar dörr, säger Towe Hägg till TT.

Tunnelbanan stoppades

Vid 19-tiden på kvällen meddelade SL på sin hemsida att man stoppat tunnelbanetrafiken på linje 17 mellan Skarpnäck och Bagarmossen ”på grund av beslut av polisen”, och hänvisade till alternativa resvägar.

20 minuter senare var meddelandet borttaget, och trafiken åter igång.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.