En stor polisinsats i Solna under torsdagskvällen resulterade i att minst två personer kunde gripas. Det hela började som ett utredningsärende. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Stor polisinsats i Solna – minst två gripna

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen har polisen genomfört en stor insats i Solna. Minst två personer har gripits efter vad som inleddes som ett utredningsärende.

Polisens insats i ett område i Råsunda i Solna påbörjades som ett utredningsärende som rör grov brottslighet. Ett utredningsärende som sedan tog fart vid klockan 21.45.

– Man ser personer man vill kontrollera som springer från platsen. Ärendet tar då extra fart, säger Stockholmspolisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Planen var att man skulle frihetsberöva personer i utredningsärendet.

Minst två personer gripna

Flera patruller var  därefter på plats och letade efter personerna. Vid 22.30 meddelade polisen att man hade minst två personer gripna. Polisen har även tagit ett vapenliknande föremål i beslag.

– Det är oklart om det är skarpt eller inte.

Just i det här fallet blir personerna misstänkta för grovt brott mot vapenlagen. Men vad utredningsärendet handlade om vill polisen i nuläget inte gå in på.

– Vad utredningen handlar om kommer jag inte att gå in på.

Polisens fortsatta arbete i Råsunda under kvällen innebär att platser avspärrade av polisen kommer att vara fortsatt avspärrade, tills dess att tekniker undersökt dessa platser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.