Se bilder från den omfattande polisinsatsen i videon ovan. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Stor polisinsats i Stockholm i natt

Uppdaterad
Publicerad

Två män har anhållits efter att en man påträffades med stickskador i Rinkeby i västra Stockholm på fredagskvällen.

Under natten pågick en stor polisinsats i området och stora delar av Rinkeby spärrades av.

– Vi har en avsevärd resurs på plats, sa Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen natten till lördagen.

Enligt polisens hemsida så skadades mannen i en lägenhet i Rinkeby. Därefter ska han ha lämnat lägenheten och tagit sig till en restaurang. Hans skadeläge är fortsatt oklart.

Ett stort område i Rinkeby har under natten varit avspärrat och på bilder från natten syntes tungt beväpnade poliser och piketbilar.

– Vi fick larmet runt klockan 22.00. Vi har kunnat gripa två män, men vi är kvar på plats för att jobba vidare med att prata med vittnen och göra en teknisk undersökning, sa Carina Skagerlind till SVT Nyheter under natten.

Utesluter inte fler inblandade

Enligt Skagerlind är alla de inblandade vuxna män. Polisen har inte uteslutit att fler personer kan ha kopplingar till händelsen.

– Vi har en hyfsat stor insats för att klara av det här. Vi kommer att hålla vittnesförhör men vi har också hund på plats.

Händelsen rubriceras som mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.