Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Södra länken stängdes av under polisinsatsen efter mordet den 22 oktober 2022. Foto: SVT

Mord på 21-åring i biltunnel vid Gullmarsplan – flera gripna

Uppdaterad
Publicerad

En 21-årig man hittades på torsdagen med allvarliga skador i en bil i Björktunneln vid Gullmarsplan i Stockholm. Polisen stängde av alla infarter till Södra länken under ett par timmar vilket medförde stora trafikstörningar. Mannen, som enligt polis ska ha blivit skjuten, avled under natten av sina skador.

En förundersökning om mord har inletts och polisen kunde på fredagsmorgonen bekräfta att den avlidne mannen, som är hemmahörande i Eskilstuna, blivit skjuten.

– Tre personer har gripits misstänkta för mord, samtliga i tjugoårsåldern, säger polisens presstalesperson Anders Bryngelsson.

Även de tre gripna och senare anhållna personerna har tydliga kopplingar till Eskilstuna, uppger polisen. Förhör har hållits med vittnen och de misstänkta personerna. Polisen har också genomfört en tekniskt undersökning på platsen och kontrollerat kameror.

Trafiken påverkas

En stor insats pågick under torsdagskvällen, vilket medförde stora trafikstörningar. Under ett par timmar var alla infarter till Södra länken avstängda.

Vid 19-tiden öppnade flera infarter upp för trafik igen, men Hammarbytunneln var fortfarande avstängd klockan 22:00 på torsdagskvällen, enligt Trafik Stockholm. Trafikanter hänvisas till kringliggande vägar. I nuläget saknas det en prognos för när tunneln kan öppna igen.

Samtliga avspärrningar som gjorts i ärendet hävdes under natten mot fredag.

Den avlidne mannens anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.