Larm om drunkning på Lidingö var träning i segling

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till norra Lidingö efter ett drunkningstillbud på torsdagskvällen. Enligt Storstockholms brandförsvarsförbund gällde larmet fyra personer som skulle ha hamnat i vattnet. Det visade sig vara en träning i segling och en båt som vält på grund av den hårda blåsten.

Larmet kom in vid kvart över sex på torsdagskvällen. På polisens ledningscentral bekräftade de att man bistår räddningstjänsten men hade ingen ytterligare information.

Inblandade i händelsen hörde senare av sig till SVT och förklarade att det var en seglare som hamnat i vattnet när båten välte av den hårda vinden. I närheten fanns en gummibåt med bland annat tränare som kunde hjälpa seglaren till land innan räddningstjänsten kommit fram. Samtliga inblandade hade torrdräkt och flytväst och ingen ska ha kommit till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.