Foto: Pontus Holmgren/SVT

Storpublik när världsturnering hålls i Globen

Uppdaterad
Publicerad

En av världens största e-sportsturneringar kan äntligen spelas framför publik efter två år av uppehåll. För tredje gången någonsin får Sverige en sådan tävling och det blir första gången som en spelas i Stockholm. 

Folkfesten har intagit Avicii Arena inför världsturneringen i den populära datorspelet Counter-Strike Global Offensive. Det svenska laget Ninjas in Pyjamas (NiP) tog sig vidare till kvartsfinalen, men där blev motståndet för tufft och NiP fick se sig besegrat.

SVT Nyheter Stockholm var på plats i arenan där många supportrar hade samlats. Enligt arrangören är det här det största så kallade majorn i CSGO hittills.

– Det är en mer speciell känsla när man är i Sverige och det är svenska fans – det är en helt otrolig känsla, säger NiP-spelaren Fredrik 'REZ' Sterner.

Starta klippet för att följa med till Avicii Arena och se bilderna från e-sportfesten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.