Foto: TT

Upplands Väsbys största hemtjänst går i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Camillas hemtjänst i Upplands Väsby har länge kämpat med ekonomiska svårigheter. På måndagen ansökte de om konkurs och det kan komma att påverka både personal och brukare, det skriver tidningen Mitt i.

Hemtjänstföretaget är det största verksamma i Upplands Väsby, med 300 kunder och 90 anställda, skriver Mitt i.

Enligt Barbro Johansson, som är chef för social- och äldreomsorgen i Upplands Väsby, har företaget kantats av ekonomiska svårigheter under en längre tid.

Verksamheten kommer att fortsätta drivas i en månad. Vad som sedan händer med personalen är oklart men kommunen undersöker intresset av att ta över verksamheten bland övriga hemtjänstföretag. Brukarna kommer att få välja ett av de andra tio hemtjänstföretagen som finns i kommunen.

Camillas hemtjänst

Det är verksamheten i Upplands Väsby som ansökt om konkurs. Företaget med samma namn som är verksamma i Täby och Vallentuna kommer inte att drabbas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.