Stort strömavbrott i Bromma – över 18 000 hushåll drabbades

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort strömavbrott drabbade över 18 000 elkunder i Bromma på måndagsmorgonen. Det är ännu oklart vad som är orsaken till strömavbrottet.

Strömmen försvann för 18 678 elkunder i Bromma vid nio-tiden på måndagsmorgonen. Klockan 10.30 var drygt 600 hushåll utan ström.

– Avbrottet är i ett av de större ställverken i Bromma-området. Vi har personal på plats men vet i nuläget inte vad det är som har inträffat, sa Jonatan Björck, presschef på Ellevio vid 09-tiden.

Påverkade kollektivtrafiken

Elfelet orsakade också stopp på Nockebybanan. På Tvärbanan stod tågen stilla mellan Alvik och Liljeholmen, ersättningsbussar trafikerade de berörda sträckorna. Klockan 10.20 var dock trafiken igång som vanligt igen, dock med följdförseningar.

Ellevio beräknar att samtliga hushåll ska ha fått strömmen tillbaka vid 11.00-tiden. För att inte överlasta nätet så kopplar elnätsföretaget på hushållen bitvis.

– Vi vet ännu inte vad som var fel, men vi kopplar om nätet så strömmen kommer tillbaka. Efter det kan vi utreda var problemet ligger, säger Jonatan Björck, presschef på Ellevio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.