Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Strejkvarslet: Pendeltåg kan ställas in redan på torsdag

Strejkvarslet: Inställda avgångar på pendeln

Uppdaterad
Publicerad

De hårt prövade pendeltågsresenärerna får tuffa dagar igen. Pendeltåg kommer att ställas in från och med fredag, vare sig det blir strejk eller inte, uppger SL. Men under torsdagen kom beskedet från Seko att strejkvarslet skjuts upp till måndag.

Fackförbundet Seko varslade om strejk förra veckan, en strejk som kan påverka spårtrafiken i hela landet. I Stockholmsområdet hade man varslat att om det blir strejk, ta ut personal som jobbar vid Älvsjödepån från och med torsdag 11 maj. Det skulle innebära att tåg som normalt utgår därifrån inte kommer att kunna köra.

Reducerad pendeltågstrafik

Men under torsdagen kom beskedet att förhandlingarna fortsätter och den eventuella strejken är uppskjuten till måndag 15 maj. MTR hade däremot redan planerat för en eventuell strejk i Älvsjödepån och därför reducerat pendeltågstrafik från och med fredag 12 maj.

Det gäller nu även om strejken är uppskjuten. Orsaken är att det tar några dagar att planera om trafiken till normalläge igen.

Redan på torsdagen kommer det också bli inställda avgångar under eftermiddag och kväll.

Tågkonflikten är mellan fackförbundet Seko och Almega Tågföretagen och handlar framför allt om schemaändringar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.