Strömavbrott i Stockholm – 37 000 hushåll drabbades

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan nio på tisdagsmorgonen drabbades stora delar av Stockholms innerstad av ett strömavbrott. Strax innan klockan 10 var strömmen tillbaka hos de flesta, enligt Ellevios avbrottskart.

Drygt 37 000 hushåll var till en början drabbade av avbrottet som framförallt påverkade Kungsholmen, Lilla Essingen och Stora Essingen.

– Det är ett ganska omfattande strömavbrott som inte bara berör privatkunder. Även till exempel trafikljus, automatiska dörrar och annat som drivs av el påverkas, sa Jesper Liveröd, presschef på Ellevio, strax efter avbrottet.

Enligt uppgifter till SVT var även polishuset på Kungsholmen strömlöst. Däremot ska sjukhusen ha egen reservkraft och har inte berörts av avbrottet.

Kabelfel

Strömavbrottet orsakades av ett tekniskt fel på en kabel i ledningar som går mellan Värtans ställverk och Kungsholmen. Ellevio går nu igenom ledningarna och ska ha kopplat om nätet för att kunderna skulle få tillbaka strömmen så fort som möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.