Problem i busstrafiken ställer till det för resenärerna. Foto: SVT

Strul i busstrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Det är dålig framkomlighet för stombuss 4 under onsdagen vilket lett till kraftiga förseningar.
– När folk insåg hur kaotiskt det var så gav de upp och gick istället, säger en av resenärerna som drabbades. Bakom problemen ligger ett vägbygge i Hornstull.

– Ett vägarbete stör trafiken ganska rejält. Störningarna ligger någonstans vid Hornstull, säger Henrik Palmér som är presskontakt på trafikförvaltningen i Stockholms läns landsting.

Enligt honom är det där som bussarna har svårt att passera vägarbetet.

– Det blir skytteltrafik vid Hornstull. Buss 4 vänder och kör tillbaka istället för att åka förbi vägarbetet. Man försöker att lösa det på det sättet. De är tvungna att få runt trafiken på något sätt, säger Henrik Palmér.

Farbror med rullator fick knappt plats

SVT:s reporter Therese Gustafsson är en av resenärerna som stod och väntade på buss 4 vid ändhållplatsen Radiohuset i Stockholm. Efter en tids väntan kom en ersättningsbuss som hon och uppskattningsvis 30 personer kom ombord på.

– Alla var jätteirriterade på busschauffören och på andra resenärer. Det kom på en gammal farbror med rullator som knappt fick plats på grund av alla barnvagnar och folk som stod upp i gången. Alla resenärer ombord fick kliva av vid Östra station och byta från ersättningsbussen till en vanlig buss 4. Vid varje busshållplats som bussen stannade till vid stod det ungefär 30-40 personer. När folk insåg hur kaotiskt det var så gav de upp och gick istället till fots, säger Therese Gustafsson.

Problem i flera dagar

Hon beskriver vidare för SVT Nyheter Stockholm att det sett ut såhär på busslinje 4 sedan i måndags.

– Det är tredje dagen i rad som det ser ut såhär under rusningstid, säger hon.

Det är oklart om fler busslinjer påverkas på samma sätt enligt Henrik Palmér på trafikförvaltningen.

– Jag har inte fått bekräftat om det gäller fler bussar än buss 4, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer