Mattias Christensen, som bor i fastigheten, tycker det är ett problem att det tar så lång tid att åtgärda felanmälningar. Foto: SVT

Fortsatta inbrott i studentbostäderna på Kungsholmen

Publicerad

Kvarteret Vallgossen på Kungsholmen dras med fortsatta problem. Öppna dörrar, inbrott och narkomaner i lokalerna är några av de 1500 klagomål som lämnats in av studenterna.

När Mattias Christensen flyttade in i kvarteret Vallgossen hösten 2017 skulle det bli till ett nytt och fräscht studentboende. Men de två åren som förflutet har kantats av problem som skapar ständig oro.

Bland annat har det varit flera inbrott i förrådsutrymmen, sprutor har hittats och obehöriga nyttjar studenternas allmänna utrymmen.

Ökad bevakning

Totalt har Svenska Bostäder har fått in över 1 500 felanmälningar sedan september 2017.

– Vi kan bekräfta att det har varit stora problem med obehöriga i fastigheten under en period. Vi sätter in stora insatser för att hantera problemet, säger Kenneth Claesson, distrikschef för innerstaden vid Svenska Bostäder.

Enligt bostadsbolaget har man utökat bevakningen under kvällar och nätter i fastigheten

– Vi har tyvärr inte lyckats få full kontroll över situationen än, men vi jobbar jättehårt för att upprätthålla den trygghet vi vill.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.