Studenter skadade efter olycka med studentflak

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer har skadat sig efter att ha ramlat av ett studentflak i Djursholm. Tre personer har förts till sjukhus med ambulans, den fjärde avvek.

Olyckan inträffade strax efter klockan 16 på tisdagen och eleverna på studentflaket ska komma från Viktor Rydbergs gymnasium i Djursholm. Polis, räddningstjänst och ambulans är på plats. Skadeläget är oklart, men enligt polis har hittills inget framkommit som talar för att någon blivit allvarligt skadad.

– Fyra personer har av oklar anledning fallit av ett studentflak och tre har förts till sjukhus med ambulans. Ambulanspersonalen ville även köra den fjärde personen till sjukhus, men vederbörande ville annorlunda och promenerade iväg, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Enligt polisen var det många människor som samlades på platsen för olyckan, som rubriceras som vårdlöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Det exakta förloppet är inte fastställt, polisen håller fortfarande på att samla in uppgifter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.