Foto: SVT

Sundbyberg trotsar reglerna – tillåter matcher på Ursvik IP

Uppdaterad
Publicerad

I vintras stoppades seniormatcher på Ursviks IP i Sundbyberg efter att grannar klagat på ljuden från fotbollsplanen, men nu har kommunen beslutat sig för att strunta i reglerna och ändå tillåta matcherna.

Tolv seniormatcher släpper kommunen nu fram som de tidigare stoppat efter klagomål.

– Vi anser att det är orimligt med de här bullerreglerna, vi måste premiera rörelse och idrott, säger kommunalrådet Johan Storåkers (L) som förklarar hur de tänkt i videon ovan.

Klagomål på fotbollsplaner har blivit ett problem för idrotten, mest uppmärksammad har striden om Boovallen i Nacka varit.

Långvarig kamp i Nacka

Grannar har klagat på ljudnivåerna i många år och nu i somras när ärendet var uppe i Mark- och miljödomstolen fick de rätt. Enligt domslutet är ljudnivåerna från idrottsanläggningen att jämföra med industribuller och beslutet blev att begränsa idrottsverksamheten, något som oroar andra kommuner runtom i landet.

Nacka kommun har överklagat domen till mark- och miljööverdomstolen som ännu inte beslutat om de kommer ta upp frågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.