Man död – hittades med misstänkta skottskador på parkering

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig man hittades på tisdagskvällen skottskadad i en bil i Norsborg, söder om Stockholm. Mannen avled av sina skador.

Larmet inkom runt 23.30 på kvällen och platsen har under natten varit avspärrad för teknisk undersökning.

– Vi vet inte om platsen mannen hittades på är brottsplatsen. Det finns spår som tyder på att det förekommit skottlossning, säger Daniel Wikdahl.

Händelsen i Norsborg utreds som mord.

Hade varit och tränat

Släktingar till offret som SVT träffar på platsen dagen efter berättat hur 18-åringen var på väg hem från gymmet. Mamman ska då ha börjat undra vart mannen tog vägen. Strax därefter hittades sonen ihjälskjuten utanför bostaden.

Offret är tidigare ostraffad men poliskällor säger till SVT att han har tydliga kopplingar till ett kriminellt nätverk i Flemingsberg.

– Vi har kontrollerat den här mannen flera gånger kopplat till utredningar av narkotikabrott, säger poliskällan.

Dörrknackning och ökad polisnärvaro

Polisen har hört vittnen i området och knackat dörr under natten.

– Vi kommer att fortsätta med det under dagen när folk vaknat. Det kommer att finnas en ökad polisiär närvaro i området för att skapa trygghet, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen.

Ännu finns ingen misstänkt person frihetsberövad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.