Ung man död efter skottlossning i Rinkeby

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har dött efter att ha blivit skjuten i Rinkeby, Stockholm. Mannen hittades med skottskador i en trappuppgång under lördagskvällen.

Polisen larmades till platsen vid 22.15 på lördagen, där man fann mannen med skottskador i trapphuset. Mannen dog senare till följd av sina skador, anhöriga är underrättade.

– I nuläget finns ingen gripen, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl i Stockholm.

Teknisk undersökning av platsen är genomförd, och polisen har inlett en förundersökning om mord. Enligt polisen har ett antal personer tagits in till förhör, men ingen av dessa är misstänkta för brott i nuläget.

Fredrik Andersson berättar för TT att polisen har haft stora resurser på plats under natten mot söndagen och att utredningen bedrivs intensivt.

– Vi inhämtar information, håller förhör, tittar på film från de kameror som finns i området och försöker förbättra lägesbilden, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.