Sveriges dyraste lägenhet till salu på Östermalm

Uppdaterad
Publicerad

83,5 miljoner för utsikt över hela Stockholm

Just nu finns Sveriges dyraste lägenhet till salu, en vindsvåning på Östermalm till ett pris av nästan 83,5 miljoner kronor. I priset ingår bland annat 250 kvadratmeter altan med utsikt över hela Stockholm, orangeri, bibliotek och en total boyta på nästan 500 kvadratmeter. Åttarummaren är tänkt att byggas på två plan, högst upp i ett hus på Linnégatan. 

Vem kan köpa den här lägenheten?

– Någon med god ekonomi, och det finns familjer i Sverige som skulle ha möjlighet. Jag tror att den som köper är nog en som vill ha villa, men ändå vill bo mitt i stan, säger fastighetsmäklaren Siv Kraft.

I dagsläget är det oklart ifall det kommer att byggas en enda stor lägenhet eller om den kommer att delas upp i flera mindre. Kvadratmeterpriset för åttarummaren blir i så fall 170 000 kr. 

– Det är väldigt mycket pengar. Jag hade nog personligen inte köpt den om jag hade haft så mycket pengar. Det är ett fint område, men jag trivs väldigt bra i Sollentuna, så jag hade nog köpt en lägenhet där, säger Rami Hussein, förbipasserande på gatan utanför. 

Vi har ju bostadsbrist i Stockholm, vore det inte bättre att bygga 10 lägenheter istället för en?

– Det hade inte gått eftersom man måste rätta sig efter trapphusen. Men i princip skulle man kunna göra tre lägenheter av den, och det kanske blir tre, säger Siv Kraft. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.