SVT:s förortssatsning på plats

Publicerad

Från och med nästa vecka finns SVT Nyheter Stockholm på plats med en ny redaktion i Rinkeby. I dag firades den in – något som inte minst redaktionens fyra reportrar har sett fram emot.

– Tidigare har vi åkt till SVT på Gärdet, nu åker vi till SVT i Rinkeby, och det påverkar lite vår verklighetsuppfattning, tror jag. Vilka människor vi pratar med och vilka vi träffar, vilket också påverkar vilken typ av nyheter vi faktiskt kommer göra, säger Shohreh Zare, reporter på Rinkebyredaktionen.

– Det är väldigt mycket som ska på plats, säger SVT Nyheter Stockholms redaktionschef Geronimo Åkerlund som spenderat den senaste tiden med att se till att allting är på plats och fungerar.

– Sedan att komma på plats journalistiskt också, med fyra nyrekryterade reportrar som ska jobba här – det har varit hektiskt men roligt, säger Geronimo Åkerlund.

En av de fyra reportrarna är Amela Mahovic.

– Först vill jag gärna titta på integrationsfrågor, det påverkar direkt förorterna väldigt mycket. Sedan vill jag passa på att ta upp om entreprenörskap, för det sker fantastiska saker i förorten som vi sällan tar upp, säger Amela Mahovic.

Även SVT:s vd Hanna Stjärne var på plats på Rinkebyredaktionen på fredagen.

– Det är klart att vi kan bli ännu bättre på att definiera och faktiskt förstå vilka frågor det är som man pratar om här. Vilka frågor är det man diskuterar, vilka frågor är det man egentligen tycker är viktiga? Och sedan är det klart att vi har ju också en chans att lyfta upp de frågorna och visa dem för resten av Sverige. Jag tror nog att vi kommer få se mer av Rinkeby, och att Rinkeby kommer att ta mer plats, säger Hanna Stjärne.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer