Syrianska åkte ur allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Men Syrianskas ordförande tror på en snabb comeback till högsta fotbollsserien.

Hoppet var nästan redan ute.

Efter tjugonde raka matchen utan vinst (1-2) är nu Syrianska även officiellt ett superettanlag nästa säsong.

– Det finns liksom bara inte, men man får inse saker i livet och göra det bästa av det, säger mittfältaren Sharbel Touma.

Syrianska behövde tre poäng mot BP – det blev noll.

Det var istället Brommapojkarna – som behöver poäng för att hålla sig ovanför streckstriden – som inledde målskyttet med en straff.

Mauricio Albornoz placerade kyligt bollen till höger samtidigt som Dejan Garaca slängde sig åt vänster – lite typiskt för Syrianskas säsong där allt har gått åt fel håll.

Lagets tunna trupp drabbades tidigt av skador på tongivande spelare och med en sargad ekonomi har man inte kunnat värva spetsspelare varken inför eller under säsongen.

Det märktes tydligt även i den här matchen där BP:s Pontus Åsbrink utökade till 2-0 strax före paus. Syrianskas Dinko Felic reducerade i 61:a minuten men närmare än så (1-2) kom man inte.

Hoppas på snabb återkomst

Nu väntar alltså superettan men Syrianskans ordförande Hobil Varli tror redan på comeback i allsvenskan med ett lag som ska byggas runt det dussin spelare som har kontrakt även efter degraderingen.

– Vi vet hur allsvenskan är, det är inte svårt att ta sig upp hit. Jag tror att vi kan ta oss tillbaka om ett år igen, säger Varli.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.