En vanlig vardag åker nästan 400 000 tunnelbanepassagerare över Söderströmsbron, där balkar och spår bytts ut. Foto: Gustav Kaiser/Region Stockholm

Besvärlig renovering i t-banan avklarad

Uppdaterad
Publicerad

Efter en besvärlig sommar för många t-baneresenärer kommer en efterlängtad nyhet. Från och med tisdag rullar gröna linjen som vanligt igen mellan Slussen och T-centralen.

Sommaren har varit omständlig och krånglig för många resenärer i tunnelbanan. Både gröna och röda linjen har varit avstängd i olika perioder mellan Slussen och T-Centralen i sommar, vilket krävt extra byten fram och tillbaka mellan linjerna.

Orsaken till avstängningarna har varit att SL har renoverat Söderströmsbron mellan Slussen och T-Centralen. Bland annat har bron fått nya balkar i rostfritt stål, och senare i höst ska tolv nya växlar installeras.

Ska hålla i 120 år

– Det kommer vara några mindre avstängningar för att vi ska montera och installera växlar som behövs för att få upp största möjliga produktionskapaciteten på bron, säger Ali Al-Nakkash, projektledare på trafikförvaltningen.

I och med upprustningen räknar man med att bron ska hålla i 120 år till.

Fortsatta renoveringar

Däremot fortsätter renovering och utbyggnad i tunnelbanan på andra platser. Gröna linjens tåg stannar fortfarande inte vid Fridhemsplan och gör inte det förrän 2 september. Sträckan Gullmarsplan-Globen är fortsatt avstängd fram till 17 augusti.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer