Insatsen ledde till en rad anmälningar om brott Foto: Polisen Stockholms facebooksida

Taxiförare misstänkta för brott efter insats på Solvalla

Publicerad

I samband med Elitloppet på Solvalla i helgen genomförde polisen en insats där taxiverksamheter kontrollerades. Femton förare tvingades avskylta sina bilar då de inte hade rätt att bedriva taxiverksamhet.

– Det är anmärkningsvärt att så många inte följer de regler och restriktioner som gäller, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

Polisen genomför regelbundna kontroller av taxiförare, och helgens insats på Solvalla genomfördes i samarbete med Kronofogden och Skatteverket.

Är det här en typisk plats där ni misstänker att brott kan förekomma?

– Med tanke på resultatet så kan man säga så. Det här ett gyllene tillfälle för kontroll då många taxiförare är på samma plats, säger Mats Eriksson, polisens presstalesperson.

Flera förare misstänkts för brott

Insatsen resulterade i en rad brottsmisstankar. En förare misstänks för rattfylleri, en annan hade inte rätt att vistas i Sverige och 16 av 72 förare åkte på böter för olika brott. Dessutom avskyltades 15 bilar eftersom förarna av olika anledningar inte hade rätt att bedriva taxiverksamhet.

– Det är anmärkningsvärt att så många inte följer de regler och restriktioner som gäller, säger Mats Eriksson.

I samband med insatsen beslagtog Kronofogden fyra bilar och andra dyra föremål på grund av skulder.

– Trafikanter ska kunna gå in i en taxi och förutsätta att föraren är godkänd. För oss handlar det om att få ner skadade och dödade i trafiken, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.