Foto: SVT

Taxikaos i Stockholm under morgonen

Uppdaterad
Publicerad

Tekniska problem har gjort att Taxi Stockholms växel låg nere under tisdagsmorgonen. Många kunder som förbeställt taxi fick vänta förgäves eftersom bilarna aldrig dök upp. Problemen ledde till att det var svårt att boka bil även hos andra bolag.

– Vi hade en uppgradering av vårt bokningssystem under natten och något gick uppenbarligen fel. Än så länge är det oklart exakt vad som hänt, säger Natalia Santos som är pressansvarig hos Taxi Stockholm.

Många kunder som förbeställt taxi fick vänta förgäves eftersom bilarna aldrig dök upp.

– Vi uppmanar dem att kontakta vårt kundcenter för att diskutera vilken typ av kompensation de kan få för den inställda körningen, säger Natalia Santos.

Svårt boka taxi även hos andra bolag

Problemen hos Taxi Stockholm har lett till att det varit svårt att boka bil även hos flera av de andra stora taxibolagen.

– Det går inte att boka någon bil alls nu direkt. Det har varit så under hela morgonen. Vi uppmanar de kunder som ringer till oss att gå ut på gatan för att försöka hitta en ledig bil, säger en person som svarar i Taxi Kurirs växel strax innan klockan sju på morgonen.

Även hos SverigeTaxi har det varit högt tryck i växeln eftersom många kunder ringt för att försöka boka en taxi.

– Hos oss går det bra att boka en bil, men det tar 11-15 minuter innan vi kommer fram. I vanliga fall tar det bara 2-3 minuter, säger Filip Hallström som arbetar som bokare i SverigeTaxis växel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.