Den misstänkte greps på Arlanda. Arkivbild på mannen från tidigare förundersökningsprotokoll. Foto: Ur förundersokningsprotokoll / TT

Terrormisstänkt Södertäljebo omhäktas

Uppdaterad
Publicerad

Den 25-åring från Södertälje som sedan ett par veckor varit häktad misstänkt för brott mot den nya lagen om terrorresor, omhäktades i dag.

Mannen, som är folkbokförd i Södertälje, greps först i Turkiet, därefter av svenska myndigheter på Arlanda flygplats den 13 april. För två veckor sedan begärdes han häktad för brott enligt lagen om straff för offentlig uppmaning, rekrytering och utbildning avseende terroristbrott och annan särskild allvarlig brottslighet.

Efter förhandlingar i Attunda tingsrätt under eftermiddagen omhäktades han i dag.

Agneta Hilding Qvarnström, chefsåklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål, ville i dag inte kommentera utredningen, men säger att man hoppas kunna väcka åtal inom kort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Södertäljebo inför rätta för terrorresa

Mer i ämnet