Terrorövning i Stockholm i veckan

Uppdaterad
Publicerad

I veckan håller polisen, Försvaret och Säpo en gemensam årlig övning mot terrorism i Stockholm. Var i länet övningen kommer att vara vill polisen inte avslöja i förväg men de säger att alllmänheten kommer att märka av övningen.

– Det är en samverkansövning mellan Polisen, Försvarsmakten och Säkerhetspolisen, vi har gjort motsvarande tidigare år, säger Stefan Marcopoulos, pressekreterare på Polisen.

Övningen pågår under veckan 17 runtom i Stockholms län. Mer exakt var och när övningen kommer att äga rum vill Stefan Marcopoulos inte säga.

– Vi kommer inte att avslöja var, för vi vill inte att folk ställer sig på vissa platser. Men allmänheten kommer att märka av det i vissa delar, det är därför vi går och berättar att vi har en övning, säger Stefan Marcopoulos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.